dijous, 27 de febrer del 2020

PARLEM DE LLIBRES: La clau de la Sarah - Tatiana de Rosnay



Impactant. 

Aquesta novel·la te l’has de llegir a poc a poc perquè narra una tragèdia. T’hauràs de donar temps per anar assimilant tot el que hi passa, fent pauses entre capítol i capítol per agafar aire i respirar. Però val molt la pena llegir-la! És més, hauria de ser lectura obligatòria per fer-nos reflexionar sobre el que va passar i obrir la ment.

La història i els personatges són ficticis, però els fets van passar de veritat en una França ocupada pels nazis.

El dia que la policia francesa truca a la porta de la família de la Sarah per arrestar-la, la Sarah decideix tancar el seu germà petit en un armari per protegir-lo i li promet que tornarà més tard a buscar-lo. Es guarda la clau de l’armari a la butxaca i ella i la seva família comencen un terrorífic viatge cap a Vel’ d’Hiv que acabarà al camp de concentració d’Auschwitz, juntament amb més jueus.

Aquesta no és una novel·la de terror però el terror està assegurat. Impactant i xocant, si no se’t remou res per dins al llegir-la és perquè estàs fet de pedra i no de matèria humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris són benvinguts. Podeu opinar i dir la vostra però, si us plau, sempre amb respecte i sense ofendre a ningú.

Els comentaris que es considerin ofensius seran eliminats.