divendres, 28 de febrer del 2020

PARLEM DE LLIBRES: Wonder - R.J. Palacio




Commovedora. 

"Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant".

Aquesta és la història de l’August (Auggie), un nen que ha nascut amb una deformació greu a la cara i ha hagut de passar per moltes operacions, tantes que no ha pogut anar mai a l’escola, fins ara, que té 10 anys i començarà un nou curs a l’escola per primera vegada. Si la vida a l’escola ja és difícil quan ets un nen normal sense cap deformació, imagineu-vos com serà per l’August.

A l’escola serà el nen més estrany que els altres nens hagin vist mai i, per ell, començarà una nova aventura que suposarà un canvi radical a la seva vida, una lluita continua en busca de l’acceptació dels altres, hi haurà moments agradables i altres de molt desagradables.

És la batalla d’un nen que ha de demostrar als altres que ell no és tan diferent i que es veu obligat a ser valent per fer-se valdre i aconseguir que el respectin i l’acceptin.

Aquest és un dels meus llibres preferits. L’Auggie, tot i ser un personatge de ficció, és un gran exemple de superació personal, de valor i de valentia. El llibre tracta valors tan importants com l’amistat, la família, el respecte, el sacrifici, l’empatia i l’acceptació de les diferències. És una història amb molta càrrega emotiva que tan aviat et fa riure com et fa plorar. I és una història molt necessària avui dia perquè, moltes vegades, els humans ens oblidem de ser respectuosos i empàtics.

Fan falta més llibres com aquest. Així que li dono gràcies a l’autora, R.J. Palacio, per haver escrit aquest llibre tan emocionant.

*Com ja tothom sabrà, Wonder té una adaptació cinematogràfica amb el mateix nom del llibre, però jo sempre recomano llegir primer el llibre abans que veure la pel·lícula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris són benvinguts. Podeu opinar i dir la vostra però, si us plau, sempre amb respecte i sense ofendre a ningú.

Els comentaris que es considerin ofensius seran eliminats.