dissabte, 29 de febrer del 2020

PARLEM DE LLIBRES: Els jocs de la fam I - Suzanne Collins



399 pàgines en tres nits. 

Si, vaig llegir gairebé 400 pàgines en tres nits, restant-me hores de son perquè no podia parar de llegir. Els Jocs de la Fam t’atrapen i, un cop ets dins, ja no en pots sortir.

Tot i que prefereixo llegir en català, aquesta vegada els vaig llegir en castellà perquè la traducció al català és bastant dolenta i decepcionant.

Els Jocs de la Fam és el primer llibre de tres. El segon es titula En flames (En llamas, en castellà) i el tercer, L’ocell de la revolta (Sinsajo, en castellà).

La història és una distòpia futurista que succeeix a Panem, un país format pel Capitol i 12 districtes que el rodegen. Cada any se celebren els Jocs de la Fam, uns jocs sanguinaris que es retransmeten a la televisió per recordar els dies foscos en els quals els districtes es van rebel·lar contra el Capitol i el districte 13 va ser destruït a mans del Capitol.

Per evitar més revoltes i oprimir els districtes, en els Jocs de la Fam s’escullen dos nens d’entre 12 i 18 anys de cada districte per abandonar-los a l’arena i que es matin entre ells, ja que només un d’ells pot sortir amb vida i ser coronat vencedor dels Jocs.

La Katniss viu al districte 12 juntament amb la seva mare i la seva estimada germana petita, la Prim. Des de la mort del seu pare, fa tot el que pot per mantenir la seva família amb vida i es dedica a caçar, juntament amb el seu amic Gale, per no morir de gana.

Però les coses sempre poden empitjorar. El dia de la Sega, al sorteig que escull els tributs, és a dir, els nens que participaran als Jocs de la Fam, al districte 12 surt escollida la seva germana Prim. La Katniss, que estima i protegeix la Prim com si fos filla seva, es presenta voluntària per substituir-la als Jocs de la Fam, ja que no pot permetre que això li passi a la seva germana, i s’hi presenta convençuda de que no sobreviurà i, per tant, la seva mort està anunciada.


Aquest llibre és una intriga constant, en tot moment estàs impacient per saber què passarà després, té girs inesperats, i està tan ben redactat que et posaràs en la pell dels personatges. Feia anys que no trobava un llibre capaç d’atrapar-me d’aquesta manera. 100% recomanable! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris són benvinguts. Podeu opinar i dir la vostra però, si us plau, sempre amb respecte i sense ofendre a ningú.

Els comentaris que es considerin ofensius seran eliminats.